BFC – BOKSBOOTCAMP

BFC – de ultieme mix van cardioboksen en bootcamp

BFC is de UNIEKE bootcamptraining van Muilwijk Groepsfitness! We combineren bootcamp met cardioboksen en voegen daar geheel in eigen Muilwijk-stijl een vleugje budosport aan toe. Het is dé les voor iedereen die wil werken aan algemene fitheid.

Tijdens de les werk je aan kracht en conditie, coordinatie, behendigheid, snelheid en lenigheid. Wil je gewicht verliezen of werken aan je lichaamsvorm? Zoek je een uitlaatklep na een zware werkdag of wil je gewoon lekker een uurtje bezig zijn? Ben je een wedstrijdsporter en zoek je een aanvullende training? Dan zit je goed bij BFC. Onze trainers zullen je helpen om het beste in jezelf naar boven te halen en ze zullen je motiveren om tot het uiterste te gaan! Uiteraard geholpen door lekkere muziek op de achtergrond voor net dat beetje extra motivatie.

Boksen: Tijdens de training maken we o.a. gebruik van bokshandschoenen, stootkussens en kickbags.  Wij leren je de basistechnieken van het (kick)boksen, maar dan zonder te sparren.

Bootcamp: Tijdens de les trainen we met eigen lichaamsgewicht, kettlebells, barbells, sandbags, en gewichten. Wij helpen je bij het ontwikkelen van een goede lichaamshouding en techniek, zodat je de oefeningen veilig en efficiënt zal kunnen uitvoeren.

Budo: Budo is de verzamelnaam voor de traditionele Japanse vechtkunsten, waar judo, karate en jiu-jitsu onder vallen. Tijdens de BFC lessen trainen we op de judomat en kom je geregeld oefeningen of elementen tegen uit één van onze budosporten. Dat kan bijvoorbeeld een oefening zijn waarbij we squats of lunges combineren met een karatetrap, maar ook een oefening waarbij we de judoband als trainingstool gebruiken. Het budo-element maakt de les nét even wat intensiever, speelser en verrassender!

Starten met BFC

Iedereen vanaf 16 jaar kan deelnemen aan onze BFC lessen. Man, vrouw, jong, oud, beginner, gevorderd of wedstrijdsporter. Je hoeft geen ervaring te hebben met boksen, fitness of budosporten. Onze trainers bouwen de trainingen zo op dat jij op jouw eigen niveau het maximale uit de training kan halen en jouw doelen ook daadwerkelijk bereikt. Ben je nog geen 16, maar lijkt het je wel heel leuk om mee te doen? Jeugd van 14-15 jaar is mogelijk, maar dan wel graag even in overleg.

Spelen er medische zaken die je sportmogelijkheden beperken, dan kun je prima bij ons terecht. Onze trainers zijn medisch geschoold en kunnen in goed overleg met jou de trainingen aanpassen aan je mogelijkheden en je daarbij op een verantwoorde manier begeleiden. Onze BFC-Low Impact lessen bieden mogelijk ook een heel prettig alternatief!
Wat heb je nodig?
Lekker zittende casual sportkleding en een paar bokshandschoenen is alles wat je nodig hebt. Kom je een proefles doen of train je heel af en toe eens een keertje mee? Dan kun je handschoenen bij ons lenen. Maar als je regelmatig lessen volgt is het hebben van je eigen bokshandschoenen wel zo prettig. Handschoenen kun je bij ons kopen.
Lestijden:

Ma 19:30-20:30 v.a. 16 jaar
Wo 19:30-20:30 v.a. 16 jaar
Za 10:00-11:00 v.a. 16 jaar

Deelname voor 14-15 jaar is mogelijk in overleg.