Body & Mind

BRENG JE LICHAAM EN GEEST IN BALANS met BODY&MIND bij Muilwijk Groepsfitness!

De naam zegt het al: het is een les voor lichaam en geest. Bij een gezond en fit lichaam hoort ook een gezonde en sterke geest om in balans te zijn. Tijdens deze les combineren we bewegingen uit Yoga en Pilates. Inspanning en ontspanning wisselen elkaar af en dat doen we zo veel mogelijk in de flow van de muziek. Hierbij staat ademhaling centraal.

Een Body & Mind bij Muilwijk Groepsfitness les bevat altijd:

Kracht: oefeningen voor de spieren die een goede lichaamshouding neerzetten en behouden .

Balans: oefeningen die je evenwicht verbeteren.

Flexibiliteit: oefeningen waardoor je soepeler wordt.

Stress release: Oefeningen die stress/spanningen verminderen of voorkomen.

Aandacht en bewustzijn: Door actief je aandacht te leren richten en je bewuster te zijn van wat je doet, denkt en voelt, werken oefeningen intenser door in je lichaam. Ook creëer je hiermee voor je zelf een grote mate van lichamelijke en geestelijke controle en kalmte. Deze mindset vind je overigens ook terug in onze budosporten.

 

Starten met Body & Mind
Deze les is een absolute aanrader voor elke sporter! Iedereen is gebaat bij de voordelen die deze les je biedt. Hierboven hebben we al benoemd welke voordelen een les BODY & MIND biedt. Een sterker lichaam dat beter in balans is helpt je ook nog eens om veel voorkomende klachten zoals rug- en gewrichtsklachten te verminderen of zelfs voorkomen. De les is aan te passen aan je eigen niveau met oefeningen voor beginners, maar ook oefeningen voor gevorderden. Na deze les voel je je voldaan door het harde werken en tegelijkertijd helemaal zen!

Wat heb je nodig?

Tijdens de les werken we op blote voeten op de judomat. Kies kleding waarin je je makkelijk kunt bewegen. Je mag een handdoek of een yogamat meenemen. Neem tijdens de koudere dagen ook iets warms mee, bijvoorbeeld een vestje en/of dikke sokken om te voorkomen dat je het koud krijgt tijdens de ontspanningsoefening aan het einde van de les.

Lestijden:

Donderdag 21:00-22:00

Zaterdag 10:30-11:30